A sport neve: Futball

Valami mindig történik a futball jelenlegi, fordulatokkal teli világában. Az arra érdemes témákról próbálok véleményt formálni, találgatni dönteni, vagy éppen nem dönteni. Mert erről szól a futball.

Miért is nyert a Barcelona?

2011.05.30. 20:54 Mr One-Two

Sima meccs volt. Ezt be kell vallania minden United-rajóngónak. Sajnos. A Barcelona más szintet képvisel a futballban.
Játékosaik kivételes tehetségek, akár három aranylabdás játékos is játszhatna a csapatukban. Emellett náluk játszik a világ egyik legjobb középső védője és a világ egyik legtapasztaltabb középső védője, és a Földkerekség talán legjobb jobboldali hátvédje. Több világbajnok is van a csapatban emellett. No és a világ legjobb játékosa, aki minden idők legjobbja is lehet.
És ne feledkezzünk meg az edzőről. Talán ő a legfőbb sikerkovács ebben. A taktika valami egészen hihetetlen, forradalmi.

Node miért is nyertek szombat este?

A labdát ugyanúgy megtartották, ahogyan szokták, pedig mindenki bízott benne, hogy a United angol csapat lévén többet fog futni, ezáltal egyből tovább kell passzolniuk a labdát a barcelonaiaknak. Nem így történt. Igaz ebben szerintem a United is benne volt, lehetett volna jobban is megkergetni őket.

A védelmet szintén meg lehetett volna jobban szervezni, persze nem a Mourinho-féle favágásra gondolok, hanem egy sportszerűbb, tökéletes védekezésre. Hát ez sem történt meg, lásd az első gólt, ahol Vidic nem is tudom mit akart, hezitált kire váltson. Persze abban benne volt Evra is rendesen.

A jó védekezésből lehetett volna kontrázni, amit szintén alig láttunk a meccsen, legfőképp azért, mert Chichót mindig lesre állították Piquéék. Erre biztosan számított Guardiola, joggal.

Ezeket a kontrákat pedig kegyetlenül ki kellett volna használni. Ez, vagyis a helyzetkihasználás nem is volt rossz, csak éppen a 2, (esetleg) 3 helyzetből 1 gól lett. Szinte lövése sem volt a Manchesternek. Lövés nélkül pedig gól nem lesz, az biztos.

A Barca védekezése kiváló volt, egy bakijuk volt, bár az a United dicsérete inkább, mint a Barca szidása. Helyzetkihasználásuk remek volt, 7-8 lövésből 3-at lőni jónak tekinthető.

Ők játszották, amit tudnak, és ez megint bevált. Erre fel kell készülni minden Barca-ellenfélnek. Nem lehet őket megállítani. Ezt a taktikát egyelőre nem sikerült felőrölni, már ha Mou taktikáját nem nézzük. (És azt nem tekintem megoldásnak.) Ha ezt a világ legjobb edzője, Alex Ferguson sem tudja kijátszani, akkor ki? Talán egy új, fiatal szakember majd kitalál valamit egyszer.
Vagy esetleg Fergie jövőre Münchenben...

Egyben bízhatunk. Ha Guardiola elmegy, a Barca biztosan verhető lesz. Jelenleg mondjuk úgy, hogy szinte lehetetlen őket megverni, de nem lehetetlen. Esetleg két csapat lehetne képes megverni a gránátvörös-kék gárdát, a Real Madrid és a United. Senki más. De mindkét csapatot meg kell erősíteni, és meg kell találni a megfelelő taktikát.

Különben biztosan a Barcelona kerül ki győztesen, ahogy azt már láthattuk számtalan alkalommal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnevefutball.blog.hu/api/trackback/id/tr332944364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása