A sport neve: Futball

Valami mindig történik a futball jelenlegi, fordulatokkal teli világában. Az arra érdemes témákról próbálok véleményt formálni, találgatni dönteni, vagy éppen nem dönteni. Mert erről szól a futball.

BL-körkép 5 forduló után

2011.11.24. 18:19 Mr One-Two

Mivel lassan véget ér a csoportkör, levonhatunk jó pár következtetést a "selejtezőkörről". Ki lehet esélyes a végső sikerre, és miért, ki biztos nem diadalmaskodik a legjobbak közül, és miért nem? Ezekre próbálok választ találni ebben a posztban.

Azt hiszem nem merészség azt állítani, hogy a Barcelonától esélyesebb csapat nincs a mezőnyben. Sokan mondjak, hogy a Real Madrid jobb, mint a Barca, amit a spanyol bajnokság tabellája mutat is, de ha az így is maradna, akkor sem mondanám azt, hogy esélyesebb a Real a Barcánál a BL-ben. Tavaly is megmutatták, idén is megmutathatják. De miért is ilyen jó a katalán gárda? Amiért már egy ideje az. Sok passz, nagy arányú labdabirtoklás, kiváló világklasszisok, és még írhatnám, amit olyan sokan írtak le az újságírok közül, most nem fogom.
És a lényeg: jelenleg nincs olyan csapat, amelyik két meccses párharc során kiverné Guardiola csapatát.

A második legnagyobb esélyesnek látom a Real Madrid gárdáját. A Barcelona ellen bizonyítottak tavaly, a spanyol kupadöntőben bár csak hosszabbításban, de legyűrték a Barcát. Azóta csak erősödtek, végre Benzema is belejött a játékba, a középpályás soruk pedig felveszi a versenyt bármely európai klub középpályája ellen. Az edző újabb plusz pont, miért is kell nekik nyerni, Mourinho az Interből is BL-győztest csinált két év alatt, most megteheti a Reallal is, igaz egy évet késne vele. Ronaldo pedig csúcsformában, úgy is mondhatnám, Aranylabda-formában játszik.

A harmadik legesélyesebb a Manchester United. Mostani formájukat tekintve nincsenek benne nemhogy a legjobb háromban, de még a legjobb 8-ban sem, ennek ellenére tavasszal fel fognak lendülni, ez a csapat tradíciója évek óta. Lehet, hogy nem a BL lesz a United preferáltja, és ha muszáj, inkább a Premier League győzelmét választják. A védelem sokkal gyengébb, mint tavaly vagy az azelőtti pár év bármelyikében, ez köszönhető a fiatal kapusnak, De Gea-nak, illetve a öregedő Ferdinand-Evra-Vidic triónak. De ne felejtsük, még tovább sem jutott a csapat, és ha tovább is jut, csak a második helyen teheti azt, ergo nem lesz könnyű dolga a nyolcaddöntőben.

Az esélyesek közt kell megemlíteni a Milant, amely tegnap lehengerlően játszott a Barca ellen, ha nem is győzelmet, de egy döntetlent mindenképp megérdemeltek volna. Ha így játszanak a későbbiekben, csak a katalán gárda lehet az ellenfelük, mert mind a Realt, mind a Unitedet legyőznék, nem beszélve a többiekről. A Boateng-Ibra-Pato hármas remekül játszik, és még ott van a sérült Cassano és a gyengébb formában lévő Robinho is. A védelemmel nincs gond, sőt Thiago Silva és Nesta remekül értik meg egymást, Abate pedig tegnap megmutatta tehetségét. És ne felejtsük el, olaszok, bármikor képesek meglepetést okozni.

A legjobb német csapat a Rekordmeister, a Bayern is odaérhet a végén. Dinamikusak, erősek, és németek. Elég indok, hogy nyerjenek, ráadásul több, nem Bayern-szurkoló hozzáértő mondta, a németek megint elérhetik Európa csúcsát. 

Rajtuk kívül ott van az Arsenal, akik jelenleg Anglia legjobb formában levő csapata, (Van Persie elképesztő.) az Inter, akik Ranierivel tavasszal biztos feljavulnak, kérdés, mennyire, valószínűleg azért egy BL-diadalra kevesek lesznek azért, ott van a Chelsea, bár Villas-Boast csak idő kérdése mikor küldik el, egyébként remek keretük van, és netalántán elképzelhető, bár az esélye minimális, hogy teljesen meglepő végeredmény születik és a Napolit (Hamsík-Cavani-Lavezzi támadóhármas bárhol kezdő lehetne) vagy a Valenciát (csupa tehetség, például Jordi Alba, Soldado, vagy Pablo) ünnepelhetjük Európa trónján.

Megemlíteném én a Cityt, csak nem túl sok esélye van továbbjutni, de ha megteszi, Európának komolyan kellene vennie az újgazdag manchesteri alakulatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnevefutball.blog.hu/api/trackback/id/tr373409062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása