A sport neve: Futball

Valami mindig történik a futball jelenlegi, fordulatokkal teli világában. Az arra érdemes témákról próbálok véleményt formálni, találgatni dönteni, vagy éppen nem dönteni. Mert erről szól a futball.

Miért is nyer a United?

2011.05.27. 19:12 Mr One-Two

Ahogy nézegettem a komolyabb sportoldalakat, fogadóirodákat, úgy láttam, mindenki messze a Barcelonát tartja az esélyesnek. Még hozzá elég simán. Csakhogy két példát mondjak, a BetClic a Barca-győzelemre 2-szeres szorzót ad, míg a Unitedére 3,6-ost. A másik, hogy a goal.com internetes portál 2-1-es Barca sikert jósolt. (Sajnos nem sokszor tévednek...De volt már példa rá.)

A Barcelona a meccs esélyese. Én ezt elismerem. Igaz, szerintem a BetClic túloz. Node, most leírom, miképpen nem lesz igaza ennek a ciprusi (?) fogadóirodának, illetve, hogy miért is fog a goal.com újra tévedni.

1. Darren Fletcher pályán lehet

Aki nem néz sok United-meccset, az nem is tudja, miért is olyan fontos ez. Fletcher az a játékos, aki talán a legtöbbet fejlődött tavaly óta, illetve az a játékos, aki az ellenfél méregfogát ki tudja húzni. Neki ez is szokott lenni a feladata, aza, hogy rátapad az ellenfél legjobbjára, és nem engedi gyakorlatilag játszani. Minden bizonnyal, ha játszik, ez a személy Lionel Messi lesz, esetleg Xavi, de inkább Messi. Aztán lehet, hogy bukik az egész és Carrick kezd, és, ahogy most olvasgattam, ez utóbbi a valószínűbb.

2. A Barca gyengécske formája

Nem véletlenül írtam gyengécskét, és nem gyengét, gyakorlatilag a Barca sosem játszik gyengén. De persze nem legyőzhetetlenek, lásd holnap. Az 5 elklászikóóó közül a kupameccset elbukta, egyet kamu módon nyertek meg, egyszer ikszeltek, és kétszer győztek. El is fáradtak ezeken a meccseken, semmi kétség. Plusz az idény végén nem úgy jöttek az eredmények, ahogy kellettek volna, legalábbis nem jól játszottak. Egyesek szerint az egész tavaszukra jellemző volt ez, mások szerint csak az idény végi hullámvölgy volt, amit a biztos bajnoki cím jelentett.

3. WEMBLEY-WEMBLEY!

Hazai pálya. Félig. Inkább háromnegyedig. Több angol drukker lesz, ebben biztos vagyok. Meghát csak ez az a stadion, ahol megnyertük az első BEK-trófeát. Igaz, a Barca is ott nyerte el a sajátját. De ettől függetlenül inkább a United-et segíti, főleg ha esik, ami Angliára hát eléggé jellemző. Talán ez az a tény,a mi legkevésbé segítit az Ördögöket, de még így is segíti.

4. Tanultunk a hibákból

2009-ben már megmutatták, hogy vernek meg minket, és megmutatták, mik is a hibáink. Ezeket (vagy egy részüket) biztosan kijavította Ferguson, és tapasztaltabban küldheti pályára a játékosait. Például nagyon de nagyon fontos a helyzetkihasználás, lásd a tavalyelőtti BL-döntőt, ahol ha az első helyzeteinket (igen, a meccs elején több is volt, Ronaldo lövése, Scholes lökete, Rio(?) fejese) értékesítjük, vezetünk és nekik kellett volna hajtaniuk. Ők persze belőtték a magukét, méghozzá a legelső Eto'o révén. Ilyen a foci.

5. A kiismerhető játék

A Barca egy féle játékot tud, azt viszont kiválóan. De ha erre megtalálná az ellenszert Fergie, nyert ügyünk van. Mert, hogy a Barca taktikai tárháza annyira gyenge, mint egy liba repülési készsége. A United ehelyett többféleképp is játszhat, a kontrajáték istenei vagyunk, és ha kell nyomást is tudunk gyakorolni rájuk. Plusz nem egy formációban tudunk felállni, volt itt már 4-5-1, a klasszikus 4-4-2, 4-3-3, 4-2-3-1, 4-3-2-1 is. Szóval ebben verjük a spanyolokat.

6. A bosszú

Hát erről nem is írnék bővebben, mindenki tudja, miért.

Nos nagyjából most ennyi jutott eszembe, bár, ha lenne még gondolkodnék biztos eszembe jutna még valami. Ettől függetlenül elég indokunk van tehát a győzelemre, és a visszavágásra. Glory Man. United! We'll never die!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnevefutball.blog.hu/api/trackback/id/tr262937313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása