A sport neve: Futball

Valami mindig történik a futball jelenlegi, fordulatokkal teli világában. Az arra érdemes témákról próbálok véleményt formálni, találgatni dönteni, vagy éppen nem dönteni. Mert erről szól a futball.

Nyári fogások

2011.06.15. 11:51 Mr One-Two

Eljött a nyár. Ez nem is lenne akkora gond, ha páros évet írnánk, de sajnos páratlan van, így nincs (komolyabb, Copa Americát nem nézve) meccs egészen augusztusig. Így a figyelem az átigazolásokra terelődik.

A sajtóban tényleg bármit lehet látni, Agüero a Juvéban, a Realban, a Fradiban, minden van ott, csak igazság, kész tény nincs. Ilyenkor két lehetőség van a fociszeretőnek: vagy hagyja az egészet, és majd augusztusban megnézi a végeredményt, vagy figyelemmel követ minden pletykát. Mivel sokunk nehezen birkózik meg bármilyen foci nélkül, így muszáj követni minden egyes elvetemült pletykát, és elképzelni, vajon hogyan illik bele Berbatov a PSG-be, ha már idiótaságokról beszélünk.

Node, most megpróbálom összefoglalni, kire is kell figyelni, kire érdemes odafigyelni a piacon.

A nyár talán legfelkapottabb embere Sergio 'Kun' Agüero. Az argentin csatár az Atletico játékosa, nem sokáig. Legalábbis ő ezt állította. Spanyolországban szeretne maradni, ott pedig csak a Real Madrid keresi. Az örök rivális. Ilyenkor tényleg kiderül egy klub vezetése hogyan viszonyul a szurkolók véleményéhez. A spanyolok híresek arról, hogy bárkit bármennyiért elengedjenek/megvegyenek. Így félhetnek az Atletico fanatikusok.
Emellett hívja őt a Juventus, a Chelsea, és a United is, bár ez biztos, hogy kacsa.

A befutó nálam a Juve. Méghozzá azért, mert a Real Neymar (róla majd később) megvételével vesz egy csatárt (egy fiatalabbat, és jobbat...), így még egy aligha kell nekik, főleg, hogy ott van már Benzema is. A Juve ezzel az igazolással pedig egy óriási lépést tehet. Ezzel már más játékosok is láthatják a Juvénál csapatépítés zajlik, plusz kapnak egy olyan játékost, aki a csapat legjobbja lehet, sőt, ha tovább megyünk, akár klublegenda is lehet, nem beszélve az Aranylabdáról.

Neymar a következő, akiről szót kell ejtenünk. Itt elég egyszerű a képlet: vagy Santos vagy Real Madrid. Illetve végül is ez a kérdés is megoldódik, mert a Madrid előbb vagy utóbb megveszi őt. Kérdés az, mikor, idén vagy jövőre. Azt biztosnak vehetjük, hogy 2012 nyarán ő már tiszta fehérben fog futballozni, semmi kétség.

Szerintem már nyáron megveszi őt a Madrid, csak, ahogyan azt a sajtóban is látni lehet, csak jövőre csatlakozik a Realhoz. Kérdés, hogy ez mennyire jó, hiszen egy évet már fejlődhetne a spanyol élvonalban, bár lehet úgy gondolják Madridban, Brazíliában még szintén fejlődhet, több technikai tudást sajátíthat el.

És végül a harmadik legnagyobb név a sajtóban... Ezt nem egyszerű eldönteni, mert vannak olyan nevek a médiában, mint Nasri, Sneijder (ő nem hiszem, hogy távozik). De a döntésem Alexis Sánchezre esett.
Na, ő tényleg nehéz eset. Mármint, hogy hová igazol. Van itt nekünk Inter, Barca, Manchester United/City, Juventus. Gyakorlatilag minden nagy klub meg akarja szerezni.
A legnagyobb esélyesnek a Barcát mondták, állítólag Sánchez már meg is egyezett a szerződésről, de később ezt tagadta az Udinese elnöke. Most a Cityt nyomják legjobban.

És szerintem ők is fogna befutni. A pénz nagy úr, ahogyan azt már Dzsudzsáknál is tapasztalhattuk. Sánchezért adnak 32 millió eurót és Weiss-t, emellett olyan fizetást adnak a chileinek, hogy ihajj. Sánchez is beáll a sorba, ahogyan sokan tették már, sajnos.

Luciano Moggi ennek ellenére azt mondta, az Inter lesz a befutó. Ő talán a legjobban tájékozott olasz szakember, calciopoli ide vagy oda, én komolyan adok a szavára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnevefutball.blog.hu/api/trackback/id/tr782985704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása