A sport neve: Futball

Valami mindig történik a futball jelenlegi, fordulatokkal teli világában. Az arra érdemes témákról próbálok véleményt formálni, találgatni dönteni, vagy éppen nem dönteni. Mert erről szól a futball.

Ki a legjobb a vidéken?

2011.12.10. 21:10 Mr One-Two

Most, hogy kialakult a BL 16-os mezőnye, már könnyebben átláthatjuk a csapatok erősségét, illetve a bennük rejlő potenciált. Lehetne arról írni, ki a legnagyobb esélyes így a 16 közt, de valószínűleg mindenki tudja, kik, és ez nem is fog sokat változni a következő hetekben, hónapokban. És különben is, már írtam róla nem is olyan rég.

Ergo érdemesebb megnézni, milyen nemzetiségű csapatok kerültek be a nyolcaddöntőbe. A teljes mezőnyben 1 görög, 1 portugál, 1 svájci, 2 orosz, 2 francia, 2 német, 2 spanyol, 2 angol és 3 olasz van. Ebből két dolgot vonhatunk le következtetésképp.

Egyrészt kezd az lenni Európában, amit Platini már évek óta látni akar az öreg kontinensen, azaz, ne legyen 1-1 országból 3-4 csapat, hanem több országból álljon össze a mezőny. Ez most egészen tökéletesen sikerült, hiszen kilenc különböző államból vannak ott a következő körben, ami a tizenhat csapatra nézve átlagban nincs két csapat országonként.
Tehát Európa erősödik, Angliának, Spanyolországnak és Olaszországnak vigyáznia kell.

Másrészt pedig a legtöbb csapat Olaszországból származik. Abból az Olaszországból, ahol már csak három csapat indul jövőre a legrangosabb európai klubsorozatban. Állítólag válságban van az olasz futball. A négy induló klubból három bejutott a 16 közé, méghozzá az egyik a legnehezebb csoportból, megelőzve a jövendőbeli (?) angol bajnokot. És ne felejtsük el az Udinesét! Az udineiek majdnem kiverték az Arsenalt a selejtezőkörben, és ezzel már csak egy angol lenne benn a nyolcaddöntőben, és négy olasz. 
Még valami érdekesség ehhez: az elmúlt 6 idényben rendre három olasz csapat jutott tovább a 16 közé. Emellett ezekben az idényekben mindig 1 olasz jutott a negyeddöntőbe, kivéve a 2005-2006-os, és a 2006-2007-es idényt, amikor is mindhárom, illetve kettő ment a nyolc közé. Kérdem én, válság ez? Ezekben az idényekben egyedül az angolok tudtak több csapatot képviselni a negyeddöntőben, a spanyolok nem, őket mégsem nyúzzák ezzel az indokkal.

Visszatérve a bajnoksághoz: megosztott Európa, most már a futballt tekintve is, van itt orosz, portugál, de még svájci csapat is. Azt se felejtsük, a svájciak az angol bajnokot búcsúztatták, és jutottak tovább. Nem semmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnevefutball.blog.hu/api/trackback/id/tr263454244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása