A sport neve: Futball

Valami mindig történik a futball jelenlegi, fordulatokkal teli világában. Az arra érdemes témákról próbálok véleményt formálni, találgatni dönteni, vagy éppen nem dönteni. Mert erről szól a futball.

Premier League beharangozó 2011-2012

2011.08.08. 15:20 Mr One-Two

Eltelt a nyár, nem is olyan lassan, így elérkeztünk az összes topbajnokság, és ezzel együtt az igazi, igényes futball visszatéréséhez. Már nem kell tovább bámulnunk a sporttévén a dévétéká-pécsi mecseket, hiszen lesz már olyan is hogy West Bromwich-Manchester United. De most nézzük meg, mire is számítsunk Angliában.

A bajnoki trófeáért nem lehet tudni hányan fognak csatázni. Én ezt beismerem. A sok szakember majd elmondja, hogy ez egy 2/3/4/5-horse-race lesz, én nem tudom biztosra.

Az biztos, hogy ott lesz a Manchester United, akik címvédőként kötelességük is harcban lenni a dicső diadalért. Fergie csapata jól, és különösen bőségesen erősített a nyáron, igaz kellett is, mivel távozott két öreg, Paul Scholes és Edwin Van der Sar. Megfelelő helyettest (?) találtak David De Gea (Atletico Madrid) és Tom Cleverley (Wigan) személyében.
A United biztos ott lesz az esélyesek közt, a Community Shielden bizonyították, sosem szabad őket leírni.

Elég erősnek érzem a Unitedet a diadalra, főleg annak tekintetében, hogy a riválisok sem erősödtek meg jobban. Sőt, kijelenthetjük, a United több játékost igazolt, mint bármely másik riválisa.

Az Arsenal gyengülhet még a nyár során. Fabregas már fizetne is azért, hogy a Barcelonában focizzon, ami Wengerre nézve nem éppen dicséretes. Nasrit főleg a nyár elején hozták szóba a manchesteri kettőssel, bár úgy tűnik, nem lesz belőle semmi. Ami nagy hiba az Ágyúsoktól, mert jövőre ingyen távozhat a francia irányító. Clichy átigazolt a rivális Manchester Cityhez. Erősödni azonban nem igen erősödött a londoni gárda, csak Gervinho érkezett Lille-ből.

Arsenalék úgy érzem nem lesznek ott a bajnoki címért folytatott csatában, van tőlük 2, de lehet, hogy 3 jobb alakulat. Ahhoz, hogy bajnokok legyenek több, és jobb játékos kell. Wengerről pedig lassan el lehetne gondolkodni, nem kéne egy határozottabb, nem csak a fiatalokat erőltető edző.

Lássuk a Chelsea-t!
Új edző, új bajnokság, tiszta lappal indul a londoni kék klub. André Villas-Boas, a portugál tréner a Portótól jött, ahol triplázni tudott. Frissen igazolták a nagy tehetségnek kikiáltott Lukakut, aki lehet, hogy az új Drogba. Ezen kívül más erősítésről nem beszélhetünk, ami látva, hogy tavaly csak másodikak lettek, nem éppen bizakodásra ad okot a Stamford Bridge-n.
A Chelsea mindig ott van a legjobbak között, most is ott lesz, ebben biztos vagyok. Ez az a csapat, amelyik bármikor képes meglepetést okozni és a végén a nevető sokadikként befutni a legjobb helyre. Igaz, sokszor baromi nagy makkal. Ettől függetlenül nem őket tartom a United legfőbb riválisának.

A Unitedet idén a legjobban a városi rivális szorongathatja meg leginkább.
A City megvette Clichyt az Arsenaltól és Sergio Agüerót az Atleticótól. Igaz Tevez lehet, hogy távozik, ami óriási veszteség lenne, de látva a Szuperkupa első félidejét a City ott lehet a legjobb 2-ben. Megvan hozzá a kellő csapat és pénz, a védelmük elképesztően jól zár, nagy pénzt tennék rá, hogy a legkevesebb gólt ők fogják kapni a bajnokság során. A támadójátékukon van mit csiszolni, de nagy potenciál lakozik a Cityben.

Talán mindenki ezt a négyest tartja a legjobbnak a Premier League-ben, de szerintem könnyen meglepetést okozhat a Liverpool.
Csupa tehetséges angol fiatal játszik a kikötővárosban, olyan játékosokkal kiegészülve, mint Luis Suárez, vagy Steven Gerrard, esetleg Dirk Kuyt.

Ha nem lesz sok sérültjük, és tudják hozni a legjobb formájukat hosszabb ideig, nagyon könnyen a bajnokság esélyeseként számíthatunk rájuk. Egyelőre azt mondanám, a BL-helyekért fognak versenyezni, de bármi lehetséges a Premier League-ben.

Összességében úgy érzem a United jövőre más szintet fog képviselni a Premier League-ben. Tavaly idegenben nem voltak a legjobbak, de idén más lesz a helyzet. Bivalyerős keretük van, amit más csapat nem tud ellensúlyozni. Legnagyobb riválisuk a City lehet, én rájuk tenném a voksot, de biztos, hogy ott lesz a Chelsea is, kérdés mennyire válik be az új edző. A 4. helyre nagy csata lesz az Arsenal és a 'Pool között, amit végül a Merseyside fog nyerni, ha Fabregas elhagyja Londont, márpedig el fogja.

Az én végeredményem: 1. Man. United
                                      2. Man. City
                                      3. Chelsea
                                      4. Liverpool
                                      5. Arsenal
                                      6. Tottenham
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnevefutball.blog.hu/api/trackback/id/tr573134182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása