A sport neve: Futball

Valami mindig történik a futball jelenlegi, fordulatokkal teli világában. Az arra érdemes témákról próbálok véleményt formálni, találgatni dönteni, vagy éppen nem dönteni. Mert erről szól a futball.

Nápolyi álmok

2011.04.11. 18:38 Mr One-Two

Lassan a végéhez közeledik minden bajnokság, így az olasz is. A Serie A jelenleg három csapata verseng a Scudettóért, a két milánói, és meglepetésre (vagy nem) a Napoli.

Azt elmondhatjuk, hogy a Milan és az Inter rendre ott szoktak lenni a befutókor, igaz általában a Juventus húzza be a bajnoki címet. De a mostani idény ebben a tekintetben rendkívüli. Ritkán van a Top 4-en (már ha létezik még ilyen) kívüli csapat harcban a bajnoki címért, nem hogy déli alakulat.

No de miért is fontos annyira, hogy a Napoli együttese nyerje az idei Serie A-t?
Talán a legfőbb érv a lakosság mellett van. A nápolyiak nagy része a maffia, a Camorra "fogságában" van, nekik dolgozik akarattal, vagy akaraton kívül. Fontos számukra, hogy van egy olyan közösségi erő, ami összehozza a nápolyiakat és kicsit eltekintenek a valóságtól, legalább 90 percre. Afféle társadalmi megváltás ez számukra.

Nem véletlen, hogy annyira csodálják a helyiek Maradonát, Carecát vagy éppen Giordanót, hogy csak a régieket említsem. Ők arrafelé hősök, sőt, istenek, túlzás nélkül.
A mai hősök, Cavani, avagy El Matador, Hamsík, alias El Principo, vagy Lavezzi, akinek beceneve El Pocho a mennybe mehetnek egy esetleges bajnoki diadallal.

Csak hogy nem gyaloggalopp lesz a következő 6 forduló. A sorsolásuk a következő: Udinese (O), Palermo (I), Genoa (O), Lecce (I), Inter (O), Juventus (I). E 6 csapat közül 4 a legjobb nyolc között van, kettő pedig a felsőház "elitjében" található.

Ha sikerrel veszik az akadályt, az valami csoda lenne, ami tulajdonképpen a Nápolyra jellemző, lásd 1986 és 1990. Egy évre (legalább) visszatérne a menny a déli városba, amely új hősöket ünnepelne májusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnevefutball.blog.hu/api/trackback/id/tr362818097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása