A sport neve: Futball

Valami mindig történik a futball jelenlegi, fordulatokkal teli világában. Az arra érdemes témákról próbálok véleményt formálni, találgatni dönteni, vagy éppen nem dönteni. Mert erről szól a futball.

A spanyol szépség

2011.11.19. 23:30 Mr One-Two

Szeretem, amikor egy spanyol szurker azt mondja az angol/olasz/német focikedvelőnek, hogy utálom a focitokat, mert unalmas, csak a taktikáról szól, nincs benne technikai szépség és különben is csak a durvaságról szól. Mert Angliában eleve kemény a játék, Olaszországban (tanáromtól idézve) "a nyílt szárkapocscsont törés megszokott", Németországban pedig a játékosok IQ-szintje az európai futballtársadalom legalján található.

Ezzel eddig sem értettem egyet egyáltalán, hát még miután megnéztem a Valencia-Real Madrid meccset. Nem volt elég, hogy az első félidőben az unalom a tetőfokára hágott, a másodikra már a fiúk is annyira unták 0-1-es vezetésnél, hogy inkább elkezdték rugdosni egymást, legalább valamiről szóljon a meccs, nehogy az legyen, hogy hiába vettek jegyeket a nézők, nehogy hiába nézzen a kedves futballbarát egy jónak ígérkező spanyol bajnokit.
Főleg egy olyan futballbarát, aki nem szokott túl sok spanyol meccset látni, és mindenkitől azt hallja, hogy "hú de jó a spanyol foci, messze a legjobb, és legszebb a világon". Hülyeség.

A 45.-től a 65. percig 6 sárga lapot osztott ki a bíró.

És a bíró nem túlzott, pedig híresen gyengék az ibériai játékvezetők. Nem egyet piros lappal is "jutalmazhatott" volna, nincs kérdés.

Ekkor döntöttem el azt, hogy megírom ezt a cikket. Nem lett hosszú, de legalább annyira igaz, mint rövid.

Ezután jöjjön oda hozzám bárki, és mondja el azt, hogy a spanyol foci csak a szépségről szól, köze nincs a durvasághoz. Ekkor fogom azt mondani az úrnak (netalán hölgynek), hogy tessék megnézni a tavalyi Barca-Madrid meccseket, vagy az idei Valencia-Madridot. Sokat várt tőlük a néző, de annál kevesebbet kapott.

Bármi is lesz a vége, lehet 3-3 is, ez a 20 perc és az első félidő megmarad az emlékeimben. Nem csak az utolsó 20 percére fogok emlékezni a meccsnek...

És az is biztos, hogy első dolgaim közt lesz megkeresni a tanár urat és megkérdezni tőle: "Látta a Valencia-Real-t, tanár úr?"

A bejegyzés trackback címe:

https://sportnevefutball.blog.hu/api/trackback/id/tr773397142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása